Tuesday, 22 September 2015

offtopics

>>12309
Is it that bad to say that something has mostly a bad fanbase? Does it automatically say that the show is bad? No. Does it mean you can't enjoy regardless of it being true or not? No. But it also certainly doesn't help selling it. Do we need to start talking about things like Naruto and Attack or Titan or at they special cases? Someone doesn't like a show? Don't get angry and don't feel so offended by it. Let it slide or actually try having a real conversation about it and not a meta one about "No, you just did not say that!" If you actually believe there was more to the anime than low quality threads then make some long post about its good points. Maybe no one will read and it will end right there or you will level up the discussion instead of degrading it even more.

5 comments:

 1. Ако не задълбавахме в това което гледаме, нямаше да сме ние. Замисли се колко ще скучни са тези "real conversations" дето ги търсиш.Примерно наскоро в темата за Арслан, Велуша стигна в обяснение за люпене на семки, като аналогия. Офтопикът е далеч по-интересен от това да коментираш само по анимето. Ако не харесваш нещо проблема си е лично в теб, анимето не е колективен спорт.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Въпросът е в стойността на дадено аниме. Когато някой ти каже "хората харесват анимето предимно заради офтопика, който тече в темите за анимето", това не е причина да се държиш като ощипана госпожица. Офтопикът си е готино нещо, и така нататък, но начинът да докажеш че този някой не е прав е чрез завързване на дискусия по темата, не чрез сърдене как е могъл да каже подобно нещо.

   Иначе казано, не търся "сериозна дискусия", просто държа на реална представа точно какво се случва. Например аз перфектно осъзнавам че част от стойността на Мадока за мен беше точно в дискусиите, странните теории, и офтопикът, които течаха в темите във 4chan /a/ преди много години докато ТВто още се излъчваше всяка седмица. Това в моите очи е плюс за анимето... но ако някой е мразел тези дискусии, този плюс не би важал за него, и той би виждал по-малко стойност в Мадока от мен. Не виждам как някой би могъл да мрази точно тези дискусии, ама все тая.

   Delete
 2. Стойността на аниме се определя от това с какво нетърпение чакаш следващия епизод. Или да к го кажем така, ако следиш 15 заглавия кои са първите 2 които си пускаш.

  Офтопикът е по-интересен от дискусиите за самото аниме, защото няма какво толкова да бъде казано по темата.Едва ли някой ще ти чете преразказите на епизода.

  Дай ми пример за 15 минутна смислена дискуския и ще говорим пак.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Това да определяш така стойността на анимето е унизително за интелекта ти. Поначало да свеждаш нещо такова до само една променлива показва че грешиш напълно в действията си. Има заглавия, които най-добре се абсорбират с време между епизодите да помислиш върху случилото се, отделяйки си специално време за всеки нов епизод да си го изгледаш на спокойствие, не докато ядеш да го гледаш с половин око както някои други анимета. Ефективно, първото, което ще пуснеш от тези 15 заглавия, ще е нещо тъпо и скучно, което гледаш само защото е приятен фон на вечерята ти, и нищо повече.

   "Литературният критицизъм не трябва да съществува." Не ми пука колко ти е ограничено мисленето, аз имам какво да дискутирам.

   Че защо да говорим пак? Не обичам да говоря с идиоти. Така или иначе е ясно че имаш нулево намерение да паднеш по гръб и да признаеш че смислените дискусии постоянно се случват къде ли не. Няма как да се спори с хора, които държат да се самозалъгват.

   Delete
  2. Не знам защо реши, че гледам докато ям... Реално, човешкият мозък не е способен на мултитаскинг. Или гледаш, или ядеш.

   Литературният критицизъм не съществува. Точно защото имаш какво да дискутираш, те помолих да ми дадеш пример, за да ти покажа всъщност колко нерелевантентно може да е съдържанието ти.

   Delete